jueves, 24 de febrero de 2011

Salvem la Mar Mediterrània


http://www.elmundo.es/elmundo/2011/02/23/ciencia/1298473717.html

Sempre he pensat, que la mar mediterrània és especial. I crec que no m'equivoco pas. Segons es pot llegir en aquesta notícia, la Mar Mediterrània representa un 0,82% de la superfície marina total, però conté un 18% de la biodiversitat marina del món. Saben això, com potser que només estigui protegit una superfície total del 2%??

Doncs bé, sembla que l'organització conservacionista Oceana ha presentat una fulla de ruta per arribar aconseguir un 10% de l'àrea total protegida que estableix com a mínim el Conveni de Biodiversiada de les Nacions Unides (CBD). Estableix quines zones s'han de protegir i la seva superfície. Considera que si hem d'esperar a que s'estudiin i s'obtinguin les dades biològiques de cada lloc, per quan això passi ja haurem perdut la majoria d'aquests espais i les espècies que allí i habiten. Exigeixen actuar ja, no es pot perdre més temps.

La veritat es que no hi puc estar més d'acord, la Mar mediterrània està malalta. Pateix sobreexplotació dels seues fons, regressió del seus ecosistemes, pèrdua de biodiversitat i contaminació, així com espècies invasores etc. Bona part del litoral mediterani està ocupat per l'home, la pressió que s'exerceix es enorme. Cal actuar si volem encara poder conservar alguna cosa. Però com sempre, això està en mans dels nostres polítics, de ells dependrà finalment aquesta decissió. Cal intervenir i conscienciar a la gent i als polítics, no deixar d'insistir. En definitiva, caldrà lluitar i molt, massa interessos hi ha per aquestes aigües...

No hay comentarios:

Publicar un comentario