miércoles, 23 de febrero de 2011

Prospeccions petrolíferes a l'Albufera de València?

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/12/23/gobierno-autoriza-buscar-petroleo-costa-valenciana/768340.html


He volgut rescatar aquesta notícia, que potser en un primer moment va pasar desapercebuda per molta gent, perquè ara sembla que si que començaran aquestes prospeccions a l'Albufera de València. Sembla increible, i no deixaré mai de sorprende'm, que haguem oblidat els desastres ambientals que es poden produir amb aquests tipus d'activitats. No recordem el desastre del Prestige? no recordem el desastre ecològic més gran que ha patit els EUU en la seva historia, aquest 2010, amb l'enfonsament de la plataforma petrolifera de l'empresa BP?

Això, quan ho veiem per la televisó sempre pensem que està molt lluny, que aqui no passaria. Doncs no cal anar molt lluny per veure que moltes d'aquestes activitats tenen problemes de vessaments i pèrdues. Enfront les costes de Tarragona l'empresa Repsol, empresa espanyola, té una plataforma en la qual extreu aquest "or" negre. Doncs, aquests dies va ser noticia que es van produir una serie de vessaments hidrocarburs al mar que van aixecar les alarmes i van obligar a tenir que actuar per a controlar-lo. Amb això ja queda clar que tot això pot passar, i passa massa sovint. Succeix a casa nostra, i no per esmpreses estrangeres.

No s'haurien de concedir aquests permisos, tenen un risc altíssim. Estem jugant amb el futur dels ecosistems marins, i en definitiva amb el nostre futur. A la Mediterrània vivim del turisme, que ve atret per les nostres costes i les nostres aigues. Si succeis un escapament d'hidrocarburs tot això desapareixeria. Ens hauriem de volcar tots a netejar les nostres platges com bé feren els nostres amics de Galícia. Potser els hi hauriem de preguntar a ells que en pensen de tot això. Ben segur, que no ens quedariem indiferents davant el seu relat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario