viernes, 25 de febrero de 2011

L'augment del nivell del mar en el Mediterrani

Notícia del diari EL Mundo: "El Mediterráneo aumentará su nivel por encima del medio metro en el siglo XXI"

Aquesta notícia, extreta del diari EL Mundo, ens mostra el que molts ja hem escoltat més d'un cop sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències. El canvi climàtic, entre altres conseqüències, produirà segons l'Institut Espanyol d'Oceanografia un augment del nivell del mar en el Mediterrani per sobre dels 60 cm durant el segle XXI.

Si ens posem a pensar, un centímetre sembla poc. Però 60 cm ja es molt i espanta la veritat. Però el que molta gent no sap o desconeix és l'equivalència en metres de terra guanyada per cada centimetre que puja el nivell de l'aigua. Aquesta dada si que és abrumadora. Més o menys, i depèn de la zona, per cada centímetre que puja el nivell del mar aquest es menja un metre de costa. Podriem parlar doncs de la pèrdua de 60 metres d'amplitud de costa durant el segle XXI. Quan la major part de la població viu al litoral. que passaria amb totes aquests terrenys i cases?? i amb les persones?

La veritat es que nosaltres segurament no ho arribarem a veure això, però els nostres fills i les futures generacions si. Es aquest el llegat que els hi volem deixar? tan poc estimem els nostres fills i el planeta per deixar que això passi?
I el que és pitjor, el que fasem ara per solucionar-ho no tindrà efectes inmediats. Segon l'estudi que es reflexa en la notícia, els canvis que fem per millorar la situació trigarien uns 30 anys en fer efecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario