domingo, 27 de febrero de 2011

La pradera de Posidonoa oceanica més gran del món, situada entre Eivissa i Formentera, amenaçada



Link de la notícia de GEN-GOB Eivissa

Desgraciadament, l'home interposa els seus pròpis interessos per sobre els valors naturals i la protecció ambiental. Un exemple d'això el podem trobar en la voluntat del Govern Espanyol d'ampliar el port d'Eivissa (clickar Link de sobre), cosa que tendria unes greus conseqüències sobre l'ecosistema marí de la zona, i a la llarga en l'economia.

Eivissa i Formentera, es caracteritzen i son molt conegudes per les seves maravelloses platges de sorra blanca i fina, banyades per aigües totalment cristal·lines amb tons turqueses. Tenen uns fons marins d'una biodiversitat impressionant. Tot això es degut a una espècie clau, sense la qual no hi hauria aquesta biodiversitat i aquestes platges, i en definitiva el turisme i els diners que aquest aporta. Doncs bé, aquesta espècie clau és la Posidonia oceanica. Aquesta planta marina forma autèntiques praderes gegants, que són el lloc de refugi, cria i alimentació de moltes espècies marines. Per buscar una analogia, són com el bosc de l'Amazones.

La pradera amenaçada que es comenta en en Link anterior es patrimoni de l'Unesco i és una Zona d'Importància Comunitaria (LIC), i té una extensió total de 700 km quadrats. Si aquestes obres i ampliacions del port segueixen endavant, en realitat hi perdrem tots. No aprenem dels errors del passat? No ens adonem de l'efecte dominó que aquest projecte causarà? Avui dia, la consciècia ambiental es encara molt feble en la política. Els interessos econòmics primen per sobre de tot. Esperem que en aquest cas, la gent es movilitzi i ho pugui impedir. Esperem que els polítics reflexionin...

1 comentario: