jueves, 3 de marzo de 2011

La sisena gran extinció?

Enllaç a la notícia publicada al diari El Mundo

Jo no en tinc cap dubte, estam enfront del principi d'una extinció massiva. El ritme que portem d'espècies extingides es superior al de la resta d'extincions que han tingut lloc al llarg de la història. S'extingeix una espècie de mamífer cada 6 anys, quan en les altres grans extincions no arribava a 2 espècies cada milió d'anys.

Segons els autors del estudi que es publica en la notícia, si el ritme d'extinció actual continua i les espècies amenaçades s'extingeixen, la gran sexta extinció tindrà lloc en un periode d'entre 3 i 22 segles. Les anteriors 5 grans extincions van tenir lloc en un periode de temps molt llarg, on més del 75% des les espècies desapareixeren. Actualment, "només" s'ha perdut un 2% de totes les espècies i encara queda molta vida a la Terra per a protegir. L'home és el causant principal d'aquesta situació, mitjançat la fragmentació dels hàbitats, introducció d'espècies invasores i l'escalfament global.

Cal començar a preservar les espècies en perill, en perill crític i vulnerables. Només així evitarem noves extincions i mantindrem en bon estat la biodiversitat de la Terra. Cal actuar de manera determinant, abocar tots els nostres esforços en preservar aquesta biodiversitat i eliminar les amenaces.

No hay comentarios:

Publicar un comentario